JUURI NYT: Ilmastokriisi on ratkennut! Keskustan Katri Kulmuni ehdottaa kansallisen ilmastorahaston luomista

Juuri tulleen tiedon mukaan suomalaispoliitikko on löytänyt ratkaisun ilmastokriisiin. Keskustan puheenjohtaja Katri Kulmuni on esittänyt uuden vallankumouksellisen idean, jonka avulla koko Maapalloa uhkaava ekokatastrofi saadaan estettyä.

Kulmuni julkaisi ideansa Keskustan puoluevaltuuston linjapuheessaan.

– Jos todella haluamme ratkaista ilmastonmuutoksen, paras keino siihen on tehdä lujasti töitä. Tavoittaa 75 prosentin työllisyysaste ja enemmänkin, koska vain sitä kautta on meillä varaa tehdä uusia ja edistyksellisiä toimia, sanoi Kulmuni.

Asiantuntijoiden mukaan Kulmunin ehdotus ilmastokriisin ratkaisemikseksi tekemällä työtä on niin nerokas, että hän on tällä hetkellä hyvin vahvoilla Nobelin rauhanpalkinnon saajaksi.

– Upeaa, että Suomesta löytyy tällaista innovatiivisuutta, josta koko planeetta hyötyy. Voimme olla todella ylpeitä Katrista, toteaa keskustalainen ilmastoasiantuntija Juha Sipilä.

Halvaksi Kulmunin innovatiivisuus ei kuitenkaan tule. Kulmuni uskoo, että Suomi tarvitsee seuraavana vuosikymmenenä miljardien investoinnit, jotta tavoitteet vähähiilisyydessä ja päästöttömyydessä toteutuvat.

– Valtio voi kuitenkin ilmastopolitiikassa antaa tärkeän “alkusysäyksen” kehitykselle, jossa suomalainen teollisuus näyttää suuntaa muulle maailmalle ja saa myös sitä kautta kestävää kilpailuetua, sanoi Kulmuni.

Hän ehdottaa työn edistämiseksi ”kansallinen ilmastorahaston” luomista.

– Sen pohjana toimii valtion omaisuus ja johon myös kansalaisille tarjotaan mahdollisuus sijoittaa ja näin välillisesti tehdä konkreettinen ilmastoteko.

Ilmastorahastot ovat moderni ilmiö, joista on saatu paljon hyviä kokemuksia. Ilmastonmuutosuutisten saamien tietojen mukaan esimerkiksi Ilmasto on sinun syy! -ilmastorahaston ja Compensate-säätiön keräämät summat ovat tähtitieteellisiä. Kulmunin ehdottama kansallinen ilmastorahasto olisi näiden suora kilpailija.

– Vittu se pölli meidän idean! kommentoi Compensate-säätiön Juhana Massitpois.

– Voi nyt perkele! analysoi tilannetta Ilmasto on sinun syy!-ilmastorahaston P. Etkuttaja.

Lähde: https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/keskustan-katri-kulmuni-ehdottaa-kansallisen-ilmastorahaston-luomista-sivaltaa-maanviljelijoiden-syyllistamisesta-ilmastokeskustelussa-ei-iske-oikeudentajuuni/7635050

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *