JUURI NYT: Suomesta löytynyt vääräuskoinen

Juuri tulleen tiedon mukaan Porista on löytynyt kerettiläinen. Satakunnan Kansan erikoistoimittaja Harri Aalto julkaisi mielipidekirjoituksen, jossa kyseenalaistetaan ilmastonmuutoskriisi.

Aallon katkera ja pikkusieluinen kirjoitus ottaa rajusti kantaa ilmastonmuutoksesta käytävään julkiseen keskusteluun. Toimittaja syyttää ilmastonmuutoksesta huolissaan olevia kansalaisia ilmastokiihkoilusta. Aalto vertaa ilmastokiihkoa uskonnolliseen liikkeeseen, jossa on maailmanlopulla pelottelua, syyllisyydellä kontrollointia, ihmisten elämäntapojen ja valintojejen kyttäämistä ja keulakuva (Greta Thunberg).

Asiantuntijoiden mukaan Aallon näkemys on väärä.

– Ei pidä paikkaansa, toteaa Ilmastonmuutosuutisten haastattelema nimettömänä pysyvä asiantuntija.

Aalto toivoo kirjoituksessaan moniäänisempää keskustelua ilmastonmuutoksesta. Asiantuntijat tyrmäävät näkemyksen.

– Huono idea. Ei kukaan halua sellaista, vakuuttaa asiantuntija.

Aalto ottaa kirjoituksessaan kantaa myös lasten kasvatukseen. Hänen mukaansa lasten opettaminen siihen, että ihminen on tuhoamassa Maapallon, ja että maailmaloppu on lähellä, on lasten ja nuorten pelottelua.

– Ei ole. Tyhmä näkemys, lataa asiantuntija.

Väärien mielipiteiden julkinen ilmaiseminen on huolestuttava kehitys suomalaisessa yhteiskunnassa. Asiantuntijoiden mukaan tällaiseen kehitykseen olisi syytä puuttua.

– Valtakunnansyyttäjän olisi syytä puuttua asiaan. Väärien mielipiteiden ilmaiseminen on vihapuheeseen rinnastettava teko.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *