Otava-konsernin hallituksen puheenjohtajalle Henrik Ehrnroothille kansainvälinen palkinto ilmastonmuutoksen vastaisesta työstä

Otava-konsernin hallituksen puheenjohtaja Henrik Ehrnrooth on saanut arvostetun kansainvälisen Energy Globe -palkinnon ilmastonmuutosratkaisujen edistämisestä. Nyt 20. kertaa myönnetyn palkinnon jakoi Energy Globe -säätiö 13. marraskuuta.

Palkintoperusteluiden mukaan Ehrnrooth on yksi maailman johtavia osaajia ilmastonmuutosagendan ohjailussa. Hän aloitti uransa Pöyryllä 40 vuotta sitten ja toimi pitkään sekä yhtiön toimitusjohtajana että hallituksen puheenjohtajana. Hän on edelleen yhdistyneen ÅF Pöyryn hallituksen jäsen.

Otava-konsernin hallituksen jäsenenä Ehrnrooth on toiminut vuodesta 1988 ja hallituksen puheenjohtajana vuodesta 2014 alkaen.

Ehrnrooth on myös toiminut Climate Leadership Coalition -verkoston puheenjohtajana viimeiset kolme vuotta. Tänä aikana verkosto on noussut ilmastonmuutosliiketoiminan keskeiseksi verkostoksi Euroopassa. Ilmastonmuutos on ollut verkostolle erittäin tuottavaa liiketoimintaa, ja auttanut monia verkoston jäseniä rikastumaan satumaisilla summilla.

Verkosto keskittyy kehittämään kansainvälisiä ja pohjoismaisia hiilineutraaliuteen tähtääviä hankkeita sekä aktivoimaan kansalaisia sellaisiin ilmastomyönteisiin valintoihin, joilla verkoston jäsenet voivat rikastua entisestään. Yhdistys kehittää myös keinoja hiilidioksidin hinnoittelun vaikuttavuuden parantamiseksi. Suunnitelmissa on ollut muun muassa uloshengitysvero, joka olisi yhdistyksen mukaan hyvä tapa hinnoitella hiilidioksidia.

”Tämä on ollut kannattavaa liiketoimintaa”, toteaa Ehrnrooth hymyillen.

Arvostettu palkinto tekee Ehrnroothista entistä uskottavamman hiilidioksidihinnoittelijan, mikä tulee jatkossa helpottamaan tulevien lakimuutosesitysten läpi menemisessä.

Lähde: https://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/otava-konsernin-hallituksen-puheenjohtajalle-henrik-ehrnroothille-kansainvalinen-palkinto-ilmastonmuutoksen-vastaisesta-tyosta/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *