Ruotsissa rajua kritiikkiä jalkapallon EM-kisoille – maajoukkueen päävalmentaja huolissaan lentopäästöistä: ”Tuntuu oudolta”

Suomessa jalkapallomaajoukkueen ensimmäinen arvokisapaikka on aiheuttanut ainoastaan positiivisia reaktioita, mutta kisojen vakiokävijä Ruotsin puolella EM-paikan varmistumisen jälkeinen vakavoituminen tapahtui nopeasti.

Länsinaapurissa keskustellaan nyt siitä, onko ensi kesän Euroopan mestaruuskilpailujen järjestäminen 12:ssä eri maassa mielekästä.

– Mielestäni se on hyvin kummallinen päätös. En ymmärrä miten se tehdään. Se on huono päätös, päävalmentaja Janne Andersson paalutti Aftonbladetille.

Ruotsin maajoukkuetta vuodesta 2016 lähtien käskyttänyt Andersson muistuttaa, että ympäristönäkökulma on unohtunut Uefan päättäjilta päätöksiä tehdessä.

– On väärin, että pelaajat pakotetaan lentämään paikasta toiseen. Pelaajille aiheutuu siitä kohtuuttoman paljon huonoa omatuntoa. Joillekin voi tulla jopa uniongelmia, kun oman hiilijalanjäljen aiheuttama syyllisyys valvottaa öisin, Anderson toteaa.

Andersonin mukaan pelaajat eivät ole tottuneet siihen, että oma jalkapallon pelaaminen aiheuttaisi hiilidoksidipäästöjä. Ruotsin jalkapalloliitto joutuu todennäköisesti palkkaamaan useita psykologeja tilanteen paikkaamiseksi.

– Tarjoamme pelaajille keskusteluapua, jotta EM-kisoihin osallistuminen ei johtaisi traumatisoitumiseen, lupaa Anderson.

Lähde: https://www.iltalehti.fi/jalkapallo/a/c105380b-6706-4976-a587-8e73ff859ee0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *