St1-yhtiön yritysasiakkaat voivat kompensoida ostamiensa polttonesteiden hiilidioksidipäästöt

St1 tarjoaa ensimmäisenä energiayhtiönä ja polttonesteiden jakelijana asiakkailleen mahdollisuuden kompensoida liikenteen hiilidioksidipäästöjä yhteistyössä suomalaisen, voittoa tavoittelemattoman Compensate-säätiön kanssa.

Palvelu tarjotaan ensimmäiseksi yhtiön St1- ja Shell-yrityskorttiasiakkaille, jotka voivat kompensoida ostamiensa polttonesteiden hiilidioksidipäästöt kuukausittain laskutettavalla kompensointimaksulla.

– Uskomme, että asiakkaamme lähtevät innolla mukaan. Monet ovat pyytäneet saada maksaa polttoaineista suurempaa summaa, jotta he voisivat kompensoida maailmanlopun aiheuttavasta toiminnastaan syntyvän pahan mielen, kertoo luotettavalta vaikuttava Juhana Massitpois.

Compensate-mallissa kompensaatiomaksu lasketaan öljynporauksesta sekä polttonesteiden jalostuksesta, kuljetuksista ja käytöstä aiheutuvista hiilidioksidipäästöistä, joka on esimerkiksi dieselin osalta 5,57 senttiä litralta.

Kompensaatiomaksut tilitetään lyhentämättöminä Compensate-säätiölle, joka käyttää ne täysimääräisesti erilaisiin ilmastonmuutosta ehkäiseviin toimenpiteisiin.

– Meillä on vaikka mitä hankkeita. En nyt lähde niitä tässä listaamaan, mutta paljon on hyviä projekteja. Voitte luottaa siihen, että rahat menevät hyvään tarkoitukseen, Massitpois kertoo syvälle silmiin porautuvalla luottamusta herättävällä katseellaan.

Kompensointi on tehokas keino ohjata varoja ilmastonmuutoksen vastaiseen taisteluun. Liitettynä suoraan hyödykkeen tai palvelun ostoon, se tekee niiden ilmastovaikutukset näkyväksi ja helpottaa asiakkaita tekemään kestävämpiä valintoja arjessa.

Päästöjen kompensointi Compensate-mallilla on läpinäkyvää ja jäljitettävää. Compensate-säätiö toimittaa säännöllisesti kompensoinnista raportit, joissa kerrotaan sertifioidut kompensoinnin kohteet ja sidotut hiilidioksidimäärät.

– Meille avoimuus on tärkeä arvo. Niissä raporteissa sitten myöhemmin kerrotaan avoimesti mihin rahat on käytetty. Meidän sertifioidut kohteet takaavat toiminnan luotettavuuden, vakuuttaa Massitpois ja istahtaa Ferrarin rattiin.

Lähde: https://autotoday.fi/st1-yhtion-yritysasiakkaat-voivat-kompensoida-ostamiensa-polttonesteiden-hiilidioksidipaastot/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *