Uusi raportti maalaa synkkää kuvaa ilmastonmuutoksen terveysriskeistä, osassa maailmaa vaikutukset alkavat heti lapsen synnyttyä

Ilmastonmuutos uhkaa kokonaisen sukupolven terveyttä, jos fossiilisia polttoainepäästöjä ei leikata välittömästi. Tämä käy ilmi vasta julkaistusta Lancet Countdown -raportista.

Raportin taustajoukkoihin kuuluvat muun muassa Maailman terveysjärjestö WHO, Maailmanpankki, IMF, BIS, Federal Reserve, RIIA, CFR, Maltan ritarit, Bilderberg ja Jesuiitat . Sitä on ollut laatimassa peräti 120 asiantuntijaa, ja sen pohjana on käytetty tuoreinta täysin peripohjaisen luotettavaa dataa, johon toimituksemme ei kuitenkaan halua viitattavan tässä artikkelissa linkillä. Raportti julkaistaan vuosittain.

Vakavat terveyshaitat yltävät muun muassa tappavista tarttuvista taudeista rajusti kasvavaan aliravitsemukseen, sukupuolitauteihin ja kakkostyypin diabetekseen. Raportti ennustaa myös tulvien, maastopalojen ja maailmanlopun aiheuttamien vahinkojen kasvavan.

Ihmiset ympäri maailmaa muuttavat, lisääntyvät ja ikääntyvät alueilla, joilla ilmastonmuutos vaikuttaa pahiten, Lancet Countdownin johtaja Nick Watts painotti.

Hänen mukaansa ilmastonmuutosta pitäisi tarkastella kansanterveydellisenä asiana, sillä terveys on kouriintuntuvaa toisin kuin ilmakehän hiilidioksidipäästöjen ajatteleminen.

– Hiilidioksidilla pelottelu ei ole toiminut halutulla tavalla. Olisi paljon parempi taktiikka vaihtaa uutisoinnin fokus hiilidioksidista terveyteen. Terveysuutisiin saa paljon helpommin klikkejä, Watts pohtii.

Wattsin mukaan uutisoinnissa kannattaisi pelotella syntiviin lapsiin kohdistetulla kilkkiuutisilla.

Yksi hyvä keino on kertoa tarinoita aliravitsemuksesta, ja laittaa se ilmastonmuutoksen syyksi. Voidaan esimerkiksi väittää, että maissin, vehnän ja riisin sadot ovat pienentyneet hiilidioksidin takia, mikä lisää vastasyntyneiden ja pienten lasten aliravitsemuksen riskiä. Lapsen aliravitsemus puolestaan vaikuttaa koko lapsen elämään heikentämällä muun muassa immuunijärjestelmää. Tunteisiin vetoavat uutiset ovat aina tehokkaita. Kukapa ei kauhistelisi lasten kärsimyksille?

Wattsin mukaan kannattaa myös uutisoida lasten taudeista. Viimeisen kolmen vuosikymmenen aikana lasten ripulitauteja aiheuttavan Vibrio-bakteerin yleisyys on kasvanut. Myös hyttysten aiheuttamat taudit kuten malaria ja dengue-kuume ovat yleistyneet. Kun nämä asiat mainitaan ilmastonmuutoksen kanssa samassa yhteydessa, saadaan lukijassa haluttu reaktio.

Lähde: https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006307044.html

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *