Australian pääministeri torjuu ”holtittomat” päästövähennykset – Rajut maastopalot koventavat ilmastopolitiikan arvostelua

Australian pääministeri Scott Morrison torjuu uudet rajoitukset maan kivihiiliteollisuuteen huolimatta voimakkaasta arvostelusta ja maata koettelevista rajuista maastopaloista.

– Se mitä emme aio tehdä, on sitoutua holtittomiin, työpaikkoja tuhoaviin ja taloutta musertaviin tavoitteisiin, Morrison sanoi tänään australialaiselle uutiskanava Ninelle.

Pääministerin mukaan hänen ilmastopolitiikkansa vastustajat käyttävät hyväkseen kansallista hätätilaa. Hän ilmoitti tänään, ettei aio muuttaa linjaansa paniikin vuoksi.

Asiantuntijoiden mukaan pääministeri Morrisonin polittinen retoriikka on vaarallista.

– Kuullostaa ihan Putinilta, toteaa BIS:n viestintäjohtaja Fred Fullcontrol. Tällä hän viittaa aiemmin viime viikolla otsikoihin noussutta Vladimir Putinin kannanottoa, jossa hän uskomattomalla tavalla kehtasi kyseenalaistaa tieteellisesti täysin aukottoman teorian ihmisen osuudesta ilmastonmuutokseen.

Ilmastonmuutos ei itsessään ole maastopalojen syttymisen syy, mutta tutkijat ovat varoittaneet jo pitkään, että aiempaa kuumempi ja kuivempi ilmasto voi voimistaa ja tihentää maastopaloja, BBC kertoo.

Asiantuntijoiden mukaan tilanne on narratiivin kannalta niin haasteellinen, että tätä BBC:n kommenttia ei olisi pitänyt koskaan julkaista.

– Olisi ollut paljon parempi antaa ihmisten luulla, että maastopalot syttyvät ilmastonmuutoksen takia. Tuon tosiasian ääneen sanominen aiheutti sen, että narratiivihaasteet alkavat olla jo vaarallista kokoluokkaa, toteaa Fullcontrol.

Lähde: https://www.talouselama.fi/uutiset/te/5a9324d5-6406-4f4a-b228-675ce7946733

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *