HJK:n kaikista kotiotteluista hiilineutraaleja – Aki Riihilahti: ”Ilman kunnianhimoisia tavoitteita asioita ei tapahdu”

Helsingin Jalkapalloklubin edustusjoukkueiden tavoitteena on olla täysin hiilineutraaleja vuoteen 2025 mennessä. Jo ensi kaudella kaikki HJK:n Veikkausliigan ja Naisten Liigan kotiottelut ovat hiilineutraaleja. Mukana ympäristöohjelmassa on energiayhtiö Loiste.

– HJK ja energiayhtiö Loiste ovat solmineet pitkäaikaisen yhteistyösopimuksen ja laatineet yhdessä ympäristöohjelman, jonka tavoitteena on tehdä HJK:n edustusjoukkueista täysin hiilineutraaleja vuoteen 2025 mennessä. Osana ohjelmaa kaikilla HJK:n hallinnoimilla kentillä siirrytään käyttämään ympäristöystävällistä Loiste Puhdas -sähköä, kerrotaan seuran verkkosivuilla.

Kaikki HJK:n ensi kauden Veikkausliigan ja Naisten Liigan kotiottelut ovat hiilineutraaleja tapahtumia. Tavoitteena on kauden 2020 loppuun mennessä vähentää stadionilla järjestettyjen ottelutapahtumien aiheuttamia päästöjä vähintään 20 prosentilla ja hyvittää loput päästöistä CO2Eston toimesta EU:n päästökaupan kautta.

– Uskomme, että antamalla rahaa CO2Estolle päästökauppaa varten saamme poistettua joukketta vaivaavan syyllisyyden Maapallon tuhoamisesta. Jalkapallojoukkueen pyörittäminen saastuttaa ympäristöä niin paljon, että meillä ei ollut muuta vaihtoehtoa, toteaa HJK:n toimitusjohtaja Aki Riihilahti.

Riihilahden mukaan sijoitus päästökauppaan on pelaajahankintoja tärkeämpää.

– Uskomme, että kannattajamme haluavat nähdä mielummin päästöttömän joukkueen kuin menestyvän joukkueen, kertoo Riihilahti vakavoituneena.

HJK:n kannattajayhdistyksen puheenjohtaja Heikki Hyvesignaali on samoilla linjoilla.

– Kyllä päästökauppa on paljon parempi sijoituskohde kuin uudet pelaajat. Tietenkin paremmilla pelaajilla tulisi parempaa menestystä, mutta emme me kannattajat siitä menestyksestä niin välitä. Osallistuminen ja maailman pelastaminen on tärkeintä, sanoo Hyvesignaali.

Lähde: http://www.sportti.com/uutinen.asp?CAT=3-1&ID=406872

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *