Ilmastonmuutos linkittyi viiteentoista luonnonkatastrofiin tänä vuonna, arvioi järjestö

Ilmastonmuutos linkittyi vuonna 2019 yhteensä 15 luonnonkatastrofiin, arvioi brittiläinen hyväntekeväisyysjärjestö Christian Aid perjantaina.

Järjestön listaamista 15 luonnonkatastrofista seitsemän aiheuttamat vahingot nousivat yli 10 miljardiin dollariin eli yli 9 miljardiin euroon.

Ilmastonmuutos liitettiin järjestön arviossa muun muassa Bahamasaaria ja Yhdysvaltain itärannikkoa loppukesästä piiskanneeseen hurrikaani Dorianiin, Kalifornian loppuvuoden maastopaloihin, Kiinan taifuuni Lekimaan sekä Pohjois-Intian tulviin.

Vuoden kalleimmaksi luonnonkatastrofiksi nousivat Kalifornian maastopalot, joiden arvellaan aiheuttaneen 25 miljardin dollarin eli yli 22 miljardin euron vahingot.

Christian Aidin viestintäjohtaja Just Believe toteaa katastrofien aiheuttajaksi ihmisen vastuuttoman toiminnan.

– Eihän hurrikaaneja, taifuuneja, tulvia tai maastopaloja ollut olemassa ennen kuin ihminen alkoi saastuttaa ilmakehää hiilidioksidilla. Kyllä tämä on ihan selvä asia, että ihmisen lankeaminen hiilidioksidin houkutuksille on aiheuttanut kaiken tämän tuhon, vakuuttaa Believe.

Kristilliset hyväntekeväisyysjärjestöt ovat tunnetusti maailman johtavia ilmastotieteilijöitä, joten kannanotto on syytä ottaa vakavasti. Samaa mieltä on myös BIS:n viestintäjohtaja Fred Fullcontrol.

– Kyllä meidän täytyy ottaa vakavasti tiedemiesten varoitukset. Nyt on erityisen tärkeää, että luotamme tieteeseen, toteaa Fullcontrol.

Lähde: https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/ymparisto/artikkeli-1.776134

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *