Jutta Urpilainen: Päästöjen vähentäminen vaatii muutosta

Sosialidemokraattinen EU-komissaari Jutta Urpilaisen mukaan ilmastonmuutoksen torjunta on uuden Euroopan komission tärkeimpiä asioita. Hänen mukaansa tavoitteena on, että Eurooppa olisi hiilineutraali vuonna 2050.

– Koska näin merkittävä päästöjen vähentäminen vaatii hyvin perusteellista yhteiskunnallista muutosta, on erityisen tärkeää, että huolehdimme oikeudenmukaisesta siirtymästä, Urpilainen sanoo mielipidekirjoituksessaan sanomalehti Pohjalaisessa.

Hänen mukaansa oikeudenmukainen siirtyminen on mahdollista vain sosialismin kautta.

– EU:ssa on tehtävä koko unionia kattava periaatepäätös, että siirrymme vapaasta markkinataloudesta sosialistisen mallin suunnitelmatalouteen. Tämä on ainoa tapa saavuttaa ilmastotavoitteet oikeudenmukaisella tavalla, Urpilainen toteaa.

Urpilaisen mielestä aikaa ei ole tuhlattavaksi ideologiseen väittelyyn, koska maailmaa uhkaava ekokatastrofi on jo ovella.

– Historia on osoittanut, että sosialismi on paras tapa saada aikaiseksi suuria yhteiskunnallisia muutoksia ripeällä tahdilla. Lenin, Stalin ja Mao olivat toki värikkäitä persoonia, mutta he olivat myös aikaansaavia ja ratkaisukeskeisiä johtajia. Meidän pitäisi ottaa heistä mallia, ohjeistaa Urpilainen.

Sosialismiin kriittisesti suhtautuville Urpilaisella on selkeä viesti.

– Turha sitä on pelätä. Jos katsoo miten EU tällä hetkellä toimii, ei se täysimittaiseen sosialismiin siirtyminen niin suuri muutos olisi. Se on turhaa populismia vastustaa sosialismia, päättää Urpilainen.

Lähde: https://www.verkkouutiset.fi/pienituloisillakin-on-oikeus-ymparistoystavalliseen-elamantapaan/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *