Maastopaloista leviävän savun täyttämän Sydneyn asukkaat saivat tarpeekseen – mielenosoittajat vaativat poliitikkoja toimimaan

Australiaa vaivaavat maastopalot ovat saaneet tilanteeseen kyllästyneet ihmiset osoittamaan mieltään ja vaatimaan poliitikoilta toimia ilmastonmuutoksen torjumiseksi.

Tänään keskiviikkona tuhannet ihmiset ovat marssineet Australian suurimman kaupungin Sydneyn kaduilla syyttäen päättäjiä toimettomuudesta ja ilmastonmuutoksen muodostamien uhkien vähättelystä.

Marssijoita on ollut 15 000–20 000.

Mielenosoituksen järjestäjien mukaan australialaiset ovat maastopalojen myötä huomanneet, ettei ilmastokriisi näy vasta tulevaisuudessa, vaan jo nyt.

– Maa on tulessa, ensimmäistä kertaa ilmastomielenosoitukseen osallistunut Samuel Wilkie summasi tilanteen ja ilmoitti pitävänsä poliitikkojen toimintaa pateettisena ja ihmettelevänsä miksei hiilidioksidia kielletä lailla.

– Emme pysty hengittämään, kun ilma on sakeanaan hiilidioksidia, mieltään osoittava Zara Zoe sanoi turhautuneena.

Sydney on jo lähes viikon ajan peittynyt kitkerään hiilidioksidisavuun, jota leviää kaupungin lähellä roihuavista maastopaloista. Osa paloista on yhdistynyt ”megapaloksi”, joka on polttanut 3 000 neliökilometrin laajuisen alueen.

Ilmanlaatu on romahtanut lähes 4,5 miljoonan asukkaan kaupungissa.

Australia on kärsinyt jo viikkojen ajan maastopaloista, joita roihuaa eri puolilla kuivuudesta kärsivää maata.

Lähde: https://yle.fi/uutiset/3-11112648

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *