Putinilta huolestuttava kommentti ilmastonmuutoksesta

Venäjän presidentti Vladimir Putin sai vuotuisen lehdistötilaisuutensa alkajaisiksi vastata kysymykseen toimista ilmastonmuutosta vastaan. Putin vakuutti Venäjän ottavan asian vakavasti, koska ilmasto lämpenee pohjoisilla alueilla enemmän kuin maailmanlaajuisesti keskimäärin.

Samaan hengenvetoon Putin kuitenkin muistutti ilmaston lämmenneen ja viilenneen useita kertoja aiemminkin maapallon historiassa. Presidentin mukaan ihmisen vaikutuksen osuuden määrittely nykyisessä lämpenemisessä on hyvin haastavaa.

Asiantuntijoiden mukaan Putinin kommentit ovat vaarallisen epätieteellisiä.

– Erehtymättömän ja täydellisesti totuudenmukaisen tieteellisen tutkimuken mukaan vain ja ainoastaan ihminen on syypää ilmastokatastrofiin. Tätä tosiasiaa vähättelevät kommentit ovat ympäristölle todella tuhoisia, sanoo IPCC:n ilmastoasiantuntijana toimiva Outi Osuma-Omanilkka.

Putinin kommentit antavat polttoainetta ilmastodenialisteille.

– Jos suuren valtion päämies puhuu näin, denialistit saavat siitä argumentointiaseen. He vetoavat siihen, että heidän näkemyksensä on oikea vain sen takia, että joku auktoriteettiasemassa oleva henkilö on heidän kanssaan samaa mieltä. On hyvä muistaa, että auktoriteettiasema ei takaa sitä, että näkemys on oikea, toteaa Osuma-Omanilkka.

Ongelmaksi muodostuu myös venäläinen media, joka tukee Putinin narratiivia. Osuma-Omanilkka muistuttaa, että kaikki mitä media sanoo ei ole totta.

– Venäläinen media myötäilee Putinia, joten nyt jos koskaan on tärkeää muistaa, että mediaan ei aina voi luottaa.

Lähde: https://www.ksml.fi/ulkomaat/Putinin-mukaan-Trumpin-virkarikosprosessin-perusteet-ovat-tekaistuja/1485550

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *