Samu Haber pidätteli kyyneliä kertoessaan Sunrise Avenuen kohtalosta – ”Kaikista vaikein hetki”

Sunrise Avenue -yhtye järjesti maanantaina aamulla tiedotustilaisuuden Helsingissä, hotelli Clarionissa.

Hieman kello 10 jälkeen yhtyeen nokkamies Samu Haber asteli fanien eteen ja tervehti kaikkia paikalle saapuneita. Tiedotustilaisuus näytettiin suorana myös yhtyeen YouTube-kanavalla.

Silminnähden jännittynyt Haber kuvaili yleisölle olevansa kenties uransa vaikeimmassa tilanteessa.

– Kiitos kaikille että tulitte tänne kotikaupunkiini Helsinkiin. Olen ollut hankalissa tilanteissa mikrofoni kädessäni, mutta tämä on kaikista vaikein hetki, Haber totesi.

Paikalle oli saapunut runsaasti faneja muun muassa Saksasta ja Itävallasta, jossa yhtye on hyvin suosittu. Yleisössä kohahdettiin, kun Haber kertoi yhtyeen lopettavan toimintansa.

– Tämä on vaikea päätös. Tämä ei ole parin viikon aikana syntynyt ajatus, vaan sitä on mietitty jo pidempään. Olemme tulleet siihen tulokseen, että ei kannata enää jatkaa, hän kertoi.

Syyt ovat Haberin mukaan ilmastonmuutoksessa.

– Olen seurannut pitkään ilmastonmuutosta koskevaa uutisointia, ja tuntenut valtavaa syyllisyyttä yhtyeemme aiheuttamasta hiilijalanjäljestä. Suurien konserttikiertueiden järjestäminen ja yksityiskoneella paikasta toiseen lentäminen on hirvittävä kuormitus ympäristölle. Emme voi jatkaa näin, Haber kertoi kyynelehtien.

Laulaja sanoi yhtyeen puhuneen lopettamisesta jo pidemmän aikaa. Alkusyksystä Haber kutsui muut bändin jäsenet kotiinsa keskustelemaan bändin tulevaisuudesta.

– Kutsuin heidät elokuussa luokseni ja istuimme pöydän ääreen. Kerroin heille, että jos emme lopeta, maailmaa uhkaa ekokatastrofi, Haber kertoi.

Hän kertoi yhtyeen olevan surullinen, mutta myös helpottunut siitä, että päätös on viimein tehty. Maailman pelastaminen on yhtyeen jäsenille omaa menestystä tärkeämpi asia.

Lähde: https://www.is.fi/viihde/art-2000006328294.html

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *