Vihreiden Ohisalo ilmoittautui kannattamaan Kulmunin ilmastorahastoa – valeuutiset kuriin vaikka lainsäädännöllä

Vihreiden puheenjohtaja Maria Ohisalo kannattaa ajatusta ilmastorahastosta. Sitä esitti viikko sitten keskustan puheenjohtaja Katri Kulmuni puoluevaltuustossa.

Kulmuni esitti, että valtio sitoutuisi olemaan osarahoittajana kaikissa niissä merkittävissä investoinneissa, joilla saadaan tehokkaasti vähennettyä päästöjä ja edistettyä uuden teknologian käyttöönottoa Suomessa.

Tervehdin mielenkiinnolla hallituskumppani keskustan puheenjohtajan Katri Kulmunin esitystä kansallisen ilmastorahaston perustamisesta, sanoi Ohisalo puheessaan.

– Olen vakuuttunut siitä, että ilman ilmastorahastoa Suomi hukkuu tulvan alle. Meidän on pakko toimia, Ohisalo toteaa.

Sisäministerinä Antti Rinteen hallituksessa toimiva Ohisalo käsitteli puheessaan laajasti vihapuheen suitsimista somessa.

– Sosiaalinen media on se alusta, jolla uutiset, valheet ja vihapuhe leviävät rinta rinnan. Sananvapaus ei tarkoita sitä, että kuka tahansa saa julkisesti olla mistä tahansa mitä mieltä tahansa. Nämä väärät näkemykset ja mielipiteet on kerta kaikkiaan saatava pois sosiaalisesta mediasta, huusi kiivastunut Ohisalo hurmioituneen yleisön edessä.

Some-jättien on Ohisalon mielestä osallistuttava julkisen keskustelun rajoittamiseen, jotta yhteiskunnallinen keskustelu olisi moniäänistä.

– Facebookin, Twitterin ja muiden sosiaalisen median jättien on kannettava oma vastuunsa. Mikäli siihen ei löydy kykyä, tarvitsemme vahvempaa somealustojen lainsäädännöllistä sääntelyä niin Suomen kuin EU:n tasolla, sanoi Ohisalo.

Ohisalo muisteli puheessaan haikeudella vanhaa hyvää aikaa, kun julkinen keskustelu oli täysin mediayhtiöiden kontrollissa. Sosiaalinen media on ikävällä tavalla mahdollistanut väärien mielipiteiden ilmaisun. Ministerin mukaan hallituksessa mietitään tällä hetkellä sananvapauslain uudistamista.

– Olen ehdottomasti sananvapauden ja moniäänisen keskustelun kannattaja, mutta rajansa kaikella.

Lähde: https://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/4784889/Vihreiden+Ohisalo+ilmoittautui+kannattamaan+Kulmunin+ilmastorahastoavaleuutiset+kuriin+vaikka+lainsaadannolla

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *