Kauhua kylväneen Joker-elokuvan päätähti pidätettiin kesken mielenosoituksen

Kolmesti Oscar-ehdokkaana ollut Joaquin Phoenix on viimeisin julkkis, joka on pidätetty Jane Fondan organisoimassa ilmastomielenosoituksessa, joita on pidetty Washingtonissa perjantaisin jo 14 viikon ajan. Poliisin hoteisiin ovat joutuneet myös näyttelijä Martin Sheen ja Fonda itse.

Ennen poliisin väliintuloa Phoenix oli puhunut ihmisille liha- ja meijeriteollisuudesta ja kehottanut kaikkia alkamaan vegaaneiksi.

– Mielestäni ympäristökeskustelussa ei huomioida tarpeeksi sitä, että liha- ja meijeriteollisuus on kolmanneksi suurin ilmastonmuutoksen aiheuttaja, näyttelijä totesi.

– Joskus me ihmettelemme, mitä voisimme tehdä taistellaksemme ilmastonmuutosta vastaan? On jotain, mitä voitte tehdä tänään, juuri nyt ja huomenna. Päättäkää, mitä syötte.

– Itse olen kamppaillut sen kanssa, mikä olisi minun panokseni. On asioita, joita en voi välttää – minähän lensin tänne eilen – mutta voin aina muuttaa ruokailutottumuksiani, näyttelijä totesi.

Sosiaalisessa mediassa julkaistuissa kuvissa ja videoissa näkyy, kuinka poliisi ottaa Phoenixin kiinni tämän kävellessä muiden kanssa kohti kongressin portaita.

Pääkaupungin poliisi kertoi The Hollywood Reporterille, että kyseessä oli laiton demonstraatio ja siksi virkavallan piti toimia.

Toimet eivät lopulta olleet kovin kummoisia. Pidätetyt vietiin hieman sivummalle ja heille määrättiin pieni takuumaksu, jonka jälkeen heidät päästettiin vapaiksi.

IS:n toimittaja Mikko Juuti ihmetteli kyseistä välikohtausta eilen julkaistussa jutussa.

– Aivan kuin julkkikset olisivat suunnitelleet asian etukäteen. Tietäen, että pidätys nousee otsikoihin ja heidän ajamansa asia saa näkyvyyttä, toteaa Juuti artikkelissaan.

Asiantuntijoiden mukaan Juutin näkemys uhkaa sananvapautta.

– Tuollaiset salaliittoteoriat ovat demokratian ja sananvapauden kannalta erittäin vaarallisia. IS:n kannattaisi harkita tarkkaan, kannattaako ilmastonmuutosdenialisteja pitää palkkalistoilla, kertoo Ulkopoliittisen instituutin johtaja Kaarle Erämaa-Palsternakka.

Lähde: https://www.is.fi/viihde/art-2000006370659.html

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *