Lauri Markkanen on uusi ilmastonmuutoksen vastaisen taistelun keulakuva – asiantuntijat haltioissaan

Neste ja yhdysvaltalaista Chicago Bullsin joukkuetta edustava koripalloilija Lauri Markkanen aloittivat vuonna 2018 yhteistyön, jonka tavoitteena on kasvattaa ihmisten tietoisuutta ilmastonmuutoksesta ja sen seurauksista.

Yhteistyö jatkuu nyt Markkasen kehittämällä sarjalla koripallodonkkeja, jotka muistuttavat ilmaston lämpenemisestä johtuvista sään ääri-ilmiöistä.

Markkanen on kehittänyt täysin itse ilman PR-ammattilaisten apua nimikoidut donkit erilaisille säätyypeille kuten lumimyrskyille, hurrikaaneille ja äkkitulville. Viisi eri donkkia esitetään ennen vieraspelejä.

Ensimmäinen donkki kantaa nimeä Blizzard (suomeksi lumimyrsky), ja se julkaistiin Markkasen sosiaalisen median kanavissa torstaina.

Blizzard-donkki muistuttaa Philadelphian alueen lumimyrskyistä. Suuret lumimyrskyt ovat yleistyneet alueella kiihtyvään tahtiin: kymmenestä lumimyrskystä viisi on tapahtunut vuoden 1996 jälkeen.

Asiantuntijat ovat Markkasen donkeista innoissaan. Chicagon yliopiston meteorologian professori David Donothing kehuu Markkasta vuolaasti.

– Onhan se upean näköistä kun yli kaksimetrinen mies donkkaa pallon koriin. Mikä ponnistusvoima! Tämä Blizzard-donkki on todella hienosti onnistunut, sanoo Donothing.

Myös suomalaiset asiantuntijat kiittelevät Markkasta ilmastotalkoisiin osallistumisesta.

– Hieno donkki, sanoo Ulkopoliittisen instituutin johtaja Kaarle Erämaa-Palsternakka.

– Tosi hieno donkki. Lauri on söpö, tilannetta analysoi sisäministeri Maria Ohisalo.

Neste lahjoittaa katastrofiavulle Yhdysvalloissa 1 000 dollaria jokaisesta Markkasen tekemästä pisteestä viidessä kampanjaan kuuluvassa vieraspelissä. Tästä voi päätellä, että öljy-yhtiö on profiloitunut ilmastonmuutoksen vastaisen taistelun eturintamaan.

Lähde: https://www.talouselama.fi/uutiset/te/35147861-09e9-4686-a95f-ad88ae39dd9c

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *