Päästökompensaatio: Maria Ohisalo väläyttää lakimuutosta

Sisäministeri Maria Ohisalo (vihr) väläyttää lakimuutoksen mahdollisuutta rahankeräyslakiin. Taustalla on kysymys Compensate-säätiön toiminnasta. Arpajaishallinnon mukaan Compensate-säätiön toiminta vaatii rahankeräysluvan.

– Lainsäädäntö ei saa olla esteenä hyvälle työlle ilmastonmuutoksen torjumiseksi, linjaa vihreiden puheenjohtaja, sisäministeri Ohisalo.

– Pääministeri Juha Sipilän hallituksen kaudella säädetty uusi rahankeräyslaki astuu voimaan maaliskuussa. Jos uusikin laki ja sen tulkinta muodostuvat esteeksi uskottavalle päästöjen vapaaehtoiselle kompensoinnille, on arvioitava tarpeet korjata lakia, Ohisalo sanoo Twitterissä.

Compensate-säätiön Juhana Massitpois on ministerin kommenteista mielissään.

– Onneksi hallituksesta löytyy joku jolla on järkeä. Meillä on tässä helvetin hyvä binsesidea, ja jengi vinkuu jostain lakien noudattamisesta, Massitpois harmittelee.

Asiantuntijoiden mukaan kyseisessä tapauksessa lain noudattaminen ei ole välttämätöntä. BIS:n viestintäjohtaja Fred Fullcontrol vakuuttaa, että asia saadaan järjestettyä.

– Olen jo luvannut Compensate-säätiölle, että jos jotain ongelmia lainsäädännön kanssa tulee, meidän porukka kyllä pitää huolen siitä, että asiat hoituu.

Kysyttäessä mitä hän tarkoittaa Fullcontrol vastaa mystisesti.

– Meillä on omat vaikutuskeinomme.

Lähde: https://www.uusisuomi.fi/uutiset/us/b399a908-22b5-4643-9291-899585e58c67

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *