Roger Federer joutui ilmastoaktivistien hampaisiin, myös Greta Thunberg välitti tennistähteä arvostelevan viestin

Sveitsiläinen tennistähti Roger Federer on joutunut ilmastoaktivistien arvostelun kohteeksi. Syynä on Federerin sponsorisopimus Credit Suissen kanssa. Yhtiö rahoittaa fossiilisten polttoaineiden kehittämiseen keskittyneitä yhtiöitä.

Kuluneella viikolla Twitterissä on ollut nousussa aihetunniste #WakeUpRoger. Aktivistit ovat todenneet: ”Credit Suisse on tuhoamassa maapalloa. Roger [Federer], tuetko heitä?”

Myös ruotsalainen 17-vuotias ilmastoaktivisti Greta Thunberg liittyi Federerin arvostelijoihin välittämällä 350.org Europen twiitin, jossa arvostellaan Credit Suissea kertomalla yhtiön miljardisatsauksista fossiilisiin polttoaineisiin ja kysytään: ”Roger Federer, hyväksytkö tämän?”

Thunbergin twiitin jälkeen Federer katui syvästi uutta sponsorisopimustaan.

– Olen syvästi pahoillani, että olen pahoittanut niin monen mielen. Olen kiitollinen nuorille ilmastoaktivisteille siitä, että he kehottivat meitä kaikkia pohtimaan käyttäytymistämme ja toimimaan innovatiivisten ratkaisujen puolesta. Olemme velkaa heille ja itsellemme, että kuuntelemme. Olen ottanut Greta Thunbergin sydämeeni ja löytänyt pelastuksen. Kadun ilmastosyntejäni ja rukoilen armahdusta, kertoo Federer tiedotteessaan.

Roger Federerin ja Credit Suissen välisen sopimuksen arvon uskotaan olevan noin 10 miljoonaa euroa.

Lähde: https://www.hs.fi/urheilu/art-2000006370056.html

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *