Tim Sparv lahjoitti pelipaitansa pääministeri Marinille – kannustaa ilmastotekoihin

Pääministeri Sanna Marinille luovutettiin maanantaina Suomen jalkapallomaajoukkueen kapteeni Tim Sparvin pelipaita ilmastoviestin kanssa.

Hallituspuolueiden ilmastokokouksessa Helsingin Vuosaaressa lahjoitetussa paidassa on Sparvin nimikirjoituksen lisäksi Elinkeinoelämän keskusliiton toimitusjohtaja Jyri Häkämiehen, SAK:n puheenjohtaja Jarkko Elorannan ja muiden ”Suomen ilmastomaajoukkueen” avainpelaajien nimikirjoitukset.

Allekirjoittajat kertovat haluavansa yhdessä Huuhkajien kapteenin kanssa kannustaa Suomen hallitusta viemään hallitusohjelmaan kirjatut ilmastotavoitteet maaliin.

– Olen aina uskonut, että me suomalaiset voidaan tehdä jotain sellaista, mitä ei ole aikaisemmin tehty. Me Huuhkajat näytettiin, että kaikki on mahdollista, kun on hyvä joukkuehenki ja rohkea asenne. Samaa voittaja-asennetta tarvitaan nyt ilmastotoimissa. Me suomalaiset voimme näyttää maailmalle, että me pystymme voittamaan sekä ilmastonmuutoskriisin että EM-kisat, sanoo Huuhkajien kapteeni Sparv.

Sparvin, Elorannan ja Häkämiehen ohella pelipaitaa ovat kirjoittaneet nimensä Mikael Pentikäinen (Suomen Yrittäjät), Piia-Noora Kauppi (Finanssiala), Minna Karhunen (Kuntaliitto), Tilda Sederholm (Fridays For Future Suomi), Olli Rehn (Suomen Pankki), Milla Kalliomaa (Mannerheimin lastensuojeluliitto), Tapio Hautamäki (Suomen ylioppilaskuntien liitto), Hanna Paulomäki (Greenpeace), Jari Niemelä (Helsingin yliopisto) ja Jouni Keronen (Climate Leadership Coalition).

Aloite paidan lahjoittamiseen pääministerille ja hallituksen ilmastotoimien kirittämiseen syntyi ympäristöjärjestö Greenpeacen, EK:n ja SAK:n välisistä täysin spontaanista keskusteluista ilman markkinointitoimistojen avustusta. Paidan pääministerille luovutti Sparvin ja avainpelaajien puolesta Greenpeace Suomen maajohtaja Hanna Paulomäki, joka ei ole koskaan edes kuullut mistään markkinointitoimistoista.

– Vahvojen ilmastotoimien takana seisovien suomalaisten joukkue on ennennäkemättömän moniääninen ja laaja. Koko Suomi on meidän kanssa samaa mieltä. Se, mitä nyt tarvitaan, on vahva johtajuus, jolla sovitetaan erimielisyydet ja kohdataan vaikeatkin kysymykset, jotta ilmastotoimet saadaan maaliin ja Suomi maailmankartalle, Paulomäki sanoo Greenpeacen tiedotteessa.

Lähde: https://www.kansanuutiset.fi/artikkeli/4208325-tim-sparv-lahjoitti-pelipaitansa-paaministeri-marinille-kannustaa-ilmastotekoihin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *